Η Ιδέα




 Εισαγωγή
Μαγεμένος από την αστρονομία και πειραματιζόμενος με παλιές μου χειροτεχνίες αλλά και σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα οδηγήθηκα στην κατασκευή απλών αστρονομικών μηχανών - παιχνιδιών. Η ανάγκη να δείχνω στα σχολεία τους αστερισμούς ακόμη και τις βροχερές μέρες, η εσωτερική παρόρμηση να διδάσκω ουρανογραφία με κάθε ευκαιρία, αλλά πολύ περισσότερο η επιθυμία να δοθεί σε άτομα με τύφλωση η δυνατότητα να ψηλαφίσουν τον ουράνιο θόλο με οδήγησαν στη δημιουργία ενός μικρού φορητού πλανηταρίου με εγκέφαλο arduino.

 Διδακτικοί σκοποί
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Μπορούμε να παίξουμε, να διδάξουμε και να εμπεδώσουμε γνώσεις γύρω από τους αστερισμούς, τη μυθολογία τους, τη θέση τους στον ουρανό, τον προσανατολισμό μας, τα σημεία του ορίζοντα, το ζενίθ, τον τοπικό μεσημβρινό, το έξαρμα του Πόλου.
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ: Μπορούμε να πειραματιστούμε με τη συνδεσμολογία των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και το βασικό προγραμματισμό στη γλώσσα του arduino. 
Το πρωτότυπο ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ARDUINO μπορεί να γίνει αφορμή για ενασχόληση όλων των ηλικιών με την αστρονομία, τον ουράνιο θόλο, την ελληνική μυθολογία αλλά και τη ρομποτική.

πίσω στην αρχική